НОВИНИ

ЦСКА разби Лудогорец и ще играе финал за Купата

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:36, 14.04.2021
Чете се за: 01:36 мин.
Български футбол
цска разби лудогорец играе финал купата

Отборът на ЦСКА победи с 2:1 Лудогорец като гост в мач реванш от полуфиналите за Купата на България, игран на стадиона в Разград пред празни трибуни, заради пандемията от коронавирус.

Първата сраща между двата отбора завърши наравно 1:1.

Първото полувреме започна страхотно за "армейците". Още в 3-ата минута след много прецизна атака по левия фланг, Жорди Кайседо бе изведен от Амос Юга. Нападателят тръгна на скорост, влезе в наказателното поле и в последния момент успя да подаде към връхлитащия Енрике Рафаел, който с много техничен изстрел преодоля вратаря на домакините и откри резултата.

Само 4 минути по-късно след изпълнение на корнер Мено Кох засече кълбото с глава, но изстрелът му мина над напречната греда. В 20-ата минута Тиаго Родригес получи контузия и предаде капитанската лента на Жеферсон Телес. Преди да бъде заменен обаче португалецът получи много хубав пас от Кайседо и стреля с глава, но Кахлина успя със сетни усилия да избие в ъглов удар. В игра се появи Федерико Варела, който зае позицията на Тиаго. ЦСКА продължи да атакува и да владее повече топката, в търсене на втори гол.

В 36-ата минута Варела направи страхотно извеждащо подаване към Енрике Рафаел, който центирара отляво към Георги Йомов и бързоногото крило завърши атаката по великолепен начин с едно докосване, разписвайки се за 2:0.

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка, след като армейците напълно надиграха своя противник.

През втората част "червените" продължиха да контролират събитията на терена и да бъдат по-агресивният отбор на игрището. В 55-ата минута Брадли Мазику центрира към Йомов, който овладя на гърди и стреля, но стражът на домакините изби в корнер, предотвратявайки трето попадение в мрежата си. Малко след това и Кайседо отправи изстрел, но отново вратарят спаси. Последваха изстрели извън очертанията на вратата на Йомов и Енрике. В средата на второто полувреме в игра се появиха Бисмарк Чарлс и Греъм Кери, които замениха Жорди Кайседо и Георги Йомов. В 70-ата минута Кери изведе Варела на стрелкова позиция, но шутът му бе спасен от Кахлина.

Три минути по-късно Лудогорец успя да намали изоставането си на 1:2 чрез Елвис Ману. Пет минути преди края Иван Турицов получи втори жълт и съответно червен картон и напусна преждевременно игра. Същото се случи и със старши треньора Любослав Пенев. До напрежението се стигна след груб фаул на Алекс Сантана срещу Митко Митков, за което нарушение и футболистът на домакините получи директен червен картон.

До края на срещата резултатът не се промени и "армейците" заслужено спечелиха с 2:1 и се класираха за финалния сблъсък за трофея, който ще се играе на 19 май (сряда) на Националния стадион "Васил Левски", където червените ще се изправят срещу състава на Арда (Кърджали).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 дни до Олимпиадата в Токио - 70% от японците са за ново отлагане
100 дни до Олимпиадата в Токио - 70% от японците са за ново отлагане
Починаха два сибирски тигъра в зоопарка в Стара Загора
Починаха два сибирски тигъра в зоопарка в Стара Загора