НОВИНИ

ЦСКА се разделя с Кери и Енрике

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:18, 08.03.2021
Чете се за: 01:03 мин.
Български футбол
цска разделя кери енрике

Отборът на ЦСКА-София ще се раздели с крилата Греъм Кери и Енрике Рафаел след края на настоящия сезон в efbet Лига, тъй като не влизат в плановете на треньора Бруно Акрапович за в бъдеще.

Договорът на 31-годишния ирландец с "червените" изтича през лятото и няма да бъде подновен. От началото на шампионата Кери загуби статута си на титуляр и получава все по-малко минути за изява.

Бившият футболист на Плимут се представя много под нивото си, като в 14 шампионатни двубоя не е отбелязал гол. В сравнение в дебютния си сезон на "Армията" - 2019/20, халфът бе далеч по-продуктивен. Тогава Кери изигра 26 срещи от първенството с екипа на "червените", в които реализира 4 попадение и бе лидер по асистенции.

В дербито от 20-я кръг на efbet Лига между отборите на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) (0:0), Греъм се появи на терена през второто полувреме, но показа разконцентрирана игра и не успя да помогне на тима си да отбележи гол. Ирландецът се отчете само с няколко центрирания от свободни удари, но от тях не произлезе нищо.

Друг флангови футболист на "червените" - Енрике Рафаел също и не оправдава очакванията към него.

Бразилецът, който кара четвъртия си сезон на "Българска армия", играе на приливи и отливи, а наред с това често се контузва и през годините пропусна важни мачове на тима поради травми.

В момента ЦСКА-София разполага с достатъчен избор на флангови играчи. Треньорът Бруно Акрапович залага на система 3-4-1-2 с халф-бекове. Първи опции за тях са му Тибо Вион и Брадли Мазику.

През пролетта на такъв пост бе използван и Джером Синклеър, а на него може да действа и Георги Йомов.

От изброеното каре само бъдещето на Синклеър е несигурно. Причината е, че той играе на "Армията" като преотстъпен от Уотфорд, като абсолютна идентична е и ситуацията с Адалберто Пеняранда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Образцов Юнайтед спря серията на Сити насред "Етихад"
Образцов Юнайтед спря серията на Сити насред "Етихад"
Бензема измъкна Реал в края срещу Атлетико
Бензема измъкна Реал в края срещу Атлетико