НОВИНИ

ЦСКА София срещу Етър в сблъсък на първия срещу последния

Двубоят на стадион "Българска армия" стартира в 17:30 и ще бъде ръководен от Кристиян Колев.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:36, 25.11.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
цска софия етър сблъсък първия последния
Снимка: БПФЛ
Слушай новината

В третия мач от съботната програма на 18-ия кръг в Първа Лига ЦСКА София посреща Етър Велико Търново. Двубоят на стадион "Българска армия" стартира в 17:30 и ще бъде ръководен от Кристиян Колев.

Домакините от ЦСКА София влизат в срещата като водач в подреждането с актив от 38 точки. Успех срещу великотърновци гарантира на "армейците" първата позиция и след този кръг. "Червените" са в серия от 13 мача без загуба за първенство и общо 14 във всички турнири. Софиянци нямат загуба у дома до момента, но не са сред най-убедителните домакини - 4 победи и 4 ремита при голова разлика 11:3. Отсъстващи са Юрген Матай и Брадли де Нойер.

Етър пристига на "Българска армия" като последен в класирането със спечелени до момента 8 точки. "Болярите" са най-слабият гост заедно с Ботев Враца и Крумовград с постигнати едва 4 пункта извън Велико Търново. Единственият успех извън дома обаче бе постигнат именно в столицата, когато Етър надделя над Локомотив София. Головата разлика на великотърновци извън "Ивайло" е 4:14. "Виолетовите" са в серия от три поредни загуби за първенство. Мариян Иванов е наказан, а аут за срещата още са Мартин Моран, Крум Стоянов и Осама Алу.

Последният мач между двата отбора се игра в началото на месеца - 1 ноември. Тогава ЦСКА София надделя с 1:0 над Етър във Велико Търново. Авторът на единственото попадение бе Марселино Кареасо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ню Йорк навакса 21 точки изоставане за победа над Маями
Ню Йорк навакса 21 точки изоставане за победа над Маями
Китай въвежда превантивни мерки - скок на респираторни заболявания сред децата
Китай въвежда превантивни мерки - скок на респираторни заболявания сред децата