НОВИНИ

ЦСКА търси първа победа над Лудогорец на "Армията" от 10 години насам

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:30, 12.05.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Български футбол
цска търси първи успех лудогорец армията години насам
Снимка:

Тази вечер от 19:30 ч. на стадион "Българска армия" отборът на ЦСКА-София посреща шампиона Лудогорец в дерби-сблъсъкът от 29-ия кръг на efbet Лига.

За "червените" това ще бъде 16-о домакинство срещу "орлите", откакто Лудогорец е в елита на българския футбол, като тимът на Любослав Пенев все още няма шампионатна победа над разградчани на своя стадион.

От тези 16 двубоя за първенство, "армейците" са стигали 11 пъти до равенство у дома, а четири пъти Лудогорец си е тръгвал от "Армията" с пълния актив от 3 точки.

Последният успех на 10-кратните шампиони в столицата обаче е отпреди близо четири години, а след това двата тима записаха шест равенства в София в мачовете за първенство.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев няма сериозни кадрови проблеми, като е единствено контузен остава бразилецът Жеферсон, който по всяка вероятност ще пропусне и финала за Купата срещу Арда (Кърджали) на 19 май.

В отминалия кръг на шампионата отборът от Борисовата градина принудително почива, след като съперникът им - ЦСКА 1948 не се яви за мача поради много случаи на заразени с коронавирус.

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас няма да разчита на наказаните Ману, Икоко и Каули, а с травми са Анисе, Владислав Стоянов и Мазику.

След травма в групата се завръща централния бранител Вердон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ескалация на напрежението в Израел - трети ден продължават въздушните удари
Ескалация на напрежението в Израел - трети ден продължават въздушните удари
Бившият и новият външен министър с обща декларация за ситуацията в Израел
Бившият и новият външен министър с обща декларация за ситуацията в Израел