НОВИНИ

ЦСКА взима Алмейда без пари

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:55, 15.01.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Български футбол
цска взима алмейда без пари

Отборът на ЦСКА-София готви да осъществи истински трансферен удар!

"Червените" не са се отказали от идеята да привлекат централния защитник на Локомотив (Пловдив) - Диниш Алмейда, но са решени да го направят след края на сезона, когато договорът на португалеца със "смърфовете" изтича.

Това означава, че Алмейда ще акостира на "Армията" като свободен агнет.

Португалецът се представи много силно в Локомотив през изминалата 2020 година и неслучайно мнозина специалисти го определят за най-класния централен бранител в първенството. Той бе доведен на "Лаута" лично от Бруно Акрапович и босненецът много харесва качествата му.

От Борисовата градина са преценили, че няма смисъл да плащат солудна трансферна сума за бранителя сега, тъй като в момента се обиграва триото Антов-Матей-Занев, което под ръководството на Акрапович стабилизира значително представянето си.

През лятото договорът на капитана Занев изтича, но се очаква да бъде подновен. Опитният бранител обаче става на 36 години и ще му е трудно да играе на високо ниво в сгъстен цикъл. Антов пък е твърде вероятно да бъде продаден след края на сезона, тъй като интересът към него става все по-голям.

Алмейда вече е отлично адаптиран към българското първенство и на "Армията" няма да му е нужен период за приспособяване. От него ще се изисква това, което е правил и в Локо (Пд) при Акрапович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски продължава със селекцията
Левски продължава със селекцията
Габриел Обертан се отдалечи още повече от "Герена"
Габриел Обертан се отдалечи още повече от "Герена"