НОВИНИ

ЦСКА знае как се побеждава Осиек, но героите вече ги няма

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:28, 05.08.2021
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
цска знае победждава осиек героите вече
Снимка: ПФК ЦСКА
Слушай новината

Отборът на ЦСКА възобновява днес похода си в европейските клубни турнири.

Тази вечер от 20.00 ч. на Националния стадион "Васил Левски", носителят на Купата на България приема хърватския вицешампион Осиек в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Надеждите на всички в "червения" лагер са за победа с комфортен аванс преди реванша в Хърватия следващата седмица.

Двата тима са стари познайници, тъй като се срещнаха преди две години във втория предварителен кръг на Лига Европа. Тогава, както и сега, ЦСКА бе домакин в първия мач, но на стадион "Българска армия" и спечели с минималното 1:0 след красиво попадение на Евандро в средата на второто полувреме. Реваншът в Хърватия бе спечелен от Осиек със същия резултат, което прати двубоя в продължения, а дузпи определиха българския клуб като краен победител от сблъсъка.

От тогава насам, съставът на ЦСКА е коренно променен, като от титулярите в предишните двубои с Осиек единствено Жеферсон е все още в клуба. В реванша като резерви се появиха Греъм Кери и Иван Турицов, а Густаво Бусато, Валентин Антов и Пламен Гълъбов останаха на скамейката.

В това отношение предимството е за хърватския тим, който запази голяма част от тогавашните си футболисти, а през лятото привлече нови добри попълнения, като аржентинският нападател Рамон Миерес. Играчът пристигна миналият сезон под наем в Осиек и успя да реализира 22 попадения в шампионата, което убеди ръководството на тима да го купи за 2,5 млн. евро. Защитата на тима се стабилизира с идването на десния бек Карло Братолец от ФК Копенхаген срещу 250 хил. евро, а офанзивният халф Иван Фиолич и централният бранител Славко Бралич пристигнаха като свободни агенти.

Тимът на Ненад Биелица не познава вкуса на загубата от началото на сезона. В местното първенство е с актив от 7 точки след изиграването на първите три кръга и дели лидерската позиция в класирането с тимовете на Риека и Локомотива (Загреб). Преди да се изправи срещу ЦСКА, Осиек елиминира полския Погон (Шчечин) след нулево равенство в първия мач и домакинска победа с 1:0 в реванша.

От друга страна, съставът на Стойчо Младенов е добре отпочинал, след като срещата от втория кръг на efbet Лига с Арда (Кърджали) бе отменена заради ангажиментите на двата тима в евротурнирите. Тази благоприятна промяна в графика позволи на ЦСКА да се подготви максимално добре за тазвечерния си съперник, като част от контузените са близо до завръщане в игра.

На вратата за "армейците" тази вечер очаквано ще застане Густаво Бусато, а пред него в отбрана ще действат Иван Турицов, Валентин Антов, Юрген Матай и Брадли Мазику. В изнасянето на топката през центъра на терена ще се разчита на дефанзивните халфове Жеферсон и Амос Юга, а пред тях ще бъде Греъм Кери. Пространството по крилата ще бъде заето от Яник Вилдсхут и Йоан Баи, докато на Жорди Кайседо ще се разчита за реализирането на попадения.

Очакват се около 20 000 фенове да подкрепят ЦСКА по трибуните на Националния стадион довечера.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболистите на САЩ обърнаха Австралия и очакват съперника си за титлата
Баскетболистите на САЩ обърнаха Австралия и очакват съперника си за титлата
Започва нова организация на движението на "Симеоновско шосе"
Започва нова организация на движението на "Симеоновско шосе"