НОВИНИ

Цвета Караянчева за летеца Атанас Кръстев: Държавата му даде орден, ние трябва да му отдадем нашата почит

цвета караянчева летеца атанас кръстев държавата даде орден отдадем нашата почит
bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 18.07.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Днес прекланяме глава пред подвига на младия герой на Виноградец, положил живота си пред олтара на Родината, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на бюст-паметника на летеца Атанас Кръстев, загинал при защита небето на София във Втората световна война. Тържествената церемония се състоя в парка на село Виноградец. Цвета Каравянчева благодари на инициативния комитет, на кметството и на скулптора за родолюбивото начинание.

Държавата му е дала званието „капитан", дала му е орден, а ние трябва да му отдадем нашата почит, уважение и преклонение за това, че е бил в общата битка, в редовете на българската армия, сред смелите, самоотвержени и истински българи, отбеляза в словото си председателят на парламента.

Ние всички се прекланяме в навечерието на неговата 100-годишнина и сме горди с постигнатото от воините на нашата армия, където служат смели български мъже и жени, които и днес защитават честта на Родината, допълни още Цвета Караянчева.

Ние трябва да бъдем заедно, да бъдем мъдри и да разказваме на децата си за тези герои, защото без да знаем миналото си, не можем да градим бъдещето, заяви председателят на Народното събрание.

Тя призова да бъдем патриоти не само на думи, а да знаем, че България я има заради такива герои като капитан Кръстев и да възпитаваме децата си да бъдат патриоти.

Днес ни трябват много сили, много разум и поглед в бъдещето, за да можем да запазим България, да я направим такава, каквато мечтаем, за да останат в нея нашите прекрасни деца, подчерта в словото си Цвета Караянчева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени в трафика и в маршрутите на градския транспорт в столицата
Промени в трафика и в маршрутите на градския транспорт в столицата
Чехия изисква отрицателен тест за Covid-19 за български работници
Чехия изисква отрицателен тест за Covid-19 за български работници