НОВИНИ

Цветан Соколов: Българите имат нужда да почувстват емоцията от победите

Цветан Соколов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 07.08.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният национал Цветан Соколов заяви, че мъжкият отбор и българската публика се нуждаят отново да усетят победното чувство.

На 26 август българският национален отбор започва участието си на световното първенство с двубой срещу Полша. Останалите ни съперници в групата са САЩ и Мексико.

"Все още не мислим за мачовете, защото още сме в началото на подготвителния период. Не сме мислили за противниците, не сме ги гледали. очаквам да станат хубави мачове и да се опитаме да ги изненадаме", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт".

Капитанът на националния отбор е категоричен, че той и съотборниците му отиват на турнира с цел да се противопоставят на най-силните отбори в света.

"Не мисля, че тръгваме с идеята само да видим какво се случва на Световното първенство. То е мечта за всеки един състезател. Отиваш да играеш срещу най-добрите отбори в света. Не бих казал, че сме спокойни и освободени от тази ангажираност, че примерно трябва да влезем в тройката. Отиваме с ясната идея, че ще се изправим срещу тези отбори и ще се опитаме да ги победим. През последните години гледат на нас като перспективен отбор, на който малко не му достига", допълни той.

32-годишният волейболист посочи и целите пред тима.

"Целта е да играем добре и да покажем на какво сме способни. Имаме потенциал, трябва малка крачка, за да реализираме това нещо. Искаме да зарадваме хората, които са до нас. Българите имат нужда да почувстват емоцията от победите", добави той.

Състезателят на Динамо Москва отличи и работата на селекционера Николай Желязков.

"Имаме по-различна система по време на тренировка. Правим нови неща, които ще помогнат много. Правим позитивни неща за самия отбор. Няма я езиковата бариера. Той е работил с много от момчетата. Той е психолог, защото се държи със всеки по различен начин"

В своето интервю Цветан Соколов говори и за жаждата си за успехи и на клубно ниво. Можете да проследите цялото интервю във видеото.

Автори: Радостин Любомиров и Николай Андреев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изабела Янкова финишира втора при девойките в Канада
Изабела Янкова финишира втора при девойките в Канада
Извършителят на убийствата в Рогош е задържан в дома на майка си
Извършителят на убийствата в Рогош е задържан в дома на майка си