НОВИНИ

Цветана Пиронкова отива на четвърт финал на US Open

цветана пиронкова отива четвърт финал open
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
06:12, 08.09.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Спорт

Сензационното представяне на Цветана Пиронкова на Откритото първенство на САЩ продължи с победа над французойката Ализе Корне. Така българката се класира за 1/4 финалите на турнира от Големия шлем за първи път в кариерата си. Това е четвърта победа за представителката ни в Ню Йорк.

Цветана Пиронкова: Определено ме очаква труден четвъртфинал срещу Серина. Играх няколко пъти срещу нея. Досега нямам победа. Да се изправя срещу такъв шампион, такава легенда в тениса, очевидно е огромна чест. Наистина очаквам с нетърпение този двубой, защото знам, че усещането ще е специално. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си. Всичко в майчинството ми е помогнало. Очевидно е, че ставаш различен човек. Вече не се фокусираш върху себе си, а фокусът минава върху детето. По-органзирана съм от преди. Предполагам това е нещо хубаво. Имам по-добра психическа издръжливост и познавам тялото си по-добре.

Първите два сета бяха много оспорвани и изпълнени с обрати, като Цвети пропусна един мачбол във втория сет.

В решителния трети сет Корне поведе с 2-1 с пробив, но Цвети отговори с мигновен рибрейк и възстанови равенството, след което спечели подаването си за 3-2.

Пловдивчанката нанесе нов удар в 8-ия гейм и дръпна с 5-3, след което на собствен сервис имаше три мачбола и оползотвори първия от тях, за да намери място сред най-добрите осем.

Пиронкова и Корне бяха играли три мача помежду си и българката водеше с 2-1, като последният мач бе изигран през 2011 г. в Индиън Уелс.

За място на полуфиналите Пиронкова ще се изправи срещу любимката на местната публика Серина Уилямс. Американката се наложи над Мария Сакари от Гърция с 3-6, 7-6, 3-6, а това бе нейна победа №100 на Ю Ес Оупън.

Българката се завърна на корта след повече от тригодишно отсъствие след раждането на сина й Александър и спечели първите си три мача на Флъшинг Медоус без загубен сет.

Нашата тенисистка стартира участието си в турнира с победа над рускинята Людмила Самсонова с 6-2, 6-3, след което елиминира 10-та поставена Гарбине Мугуруса от Испания със 7-5, 6-3 и Дона Векич с от Хърватия с 6-4, 6-1.

Още подробности за победата на Пиронкова гледайте в спортните емисии на "По света и у нас"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 КТБ изплаща още 430 милиона лева
КТБ изплаща още 430 милиона лева
Започва изплащането на пенсиите с добавка от 50 лв.
Започва изплащането на пенсиите с добавка от 50 лв.