НОВИНИ

Цветана Пиронкова повежда звездния тим посланици на Sofia Open 2022

цветана пиронкова повежда звездния тим посланици sofia open 2022
Снимка: Sofia Open
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 01.09.2022
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Цветана Пиронкова, Юлиан Вергов, Ненчо Балабанов и Маги Джанаварова са първите звезди, които ще бъдат част от специалния отбор посланици на Sofia Open 2022. Четиримата отново са сред популярните родни лица, които ще бъдат част от екипа на надпреварата от категория ATP 250 в „Арена Армеец“ между 25 септември и 2 октомври.

Бившата ни първа ракета при дамите Цветана Пиронкова за четвърта година е посланик на Sofia Open. Покрай грижите за двете си деца след по-малко от месец тя ще подкрепя родните участници в битките им срещу световните звезди. „За поредна година България ще е домакин на престижния тенис турнирSofia Open.

Освен радост и вълнение за тенис феновете в България, това е рядка и много ценна възможност за родните тенис таланти да усетят атмосферата на световната тенис сцена и да се изправят срещу тенисисти от световния елит в момента. Очаквам с нетърпение да проследя участието на българските тенисисти в турнира - Григор Димитров и другите момчета", сподели Цвети.

Маги Джанаварова с усмивка и чар отправи покана към българската публика за среща на живо съссветовните звезди, които ще спорят за титлата в седмото издание на турнира от категория ATP 250 в България. Изпълнителката на Falling high, „Давам“, „Виновен“ и „За теб“ обича да спортува, но и да наблюдава отблизо истински тенис в „Арeна Армеец“.

Юлиан Вергов продължава традицията да е посланик на Sofia Open. Последните години той неизменно е част от всичко преди и по време на турнира, като следи с интерес всяка стъпка на участниците по пътя им към трофея в София. Любимият актьор, за когото тенисът е най-аристократичният спорт на тази планета, не скри вълнението си, че Григор Димитров се завръща пред българската публика.

Ненчо Балабанов държи на мисията си на посланик на Sofia Open.

„С нетърпение очаквам тенис събитието на годината! Особено щастлив съм, че и Гришо ще присъства! Стискам палци на всички участници и с радост ще присъствам в залата! А ако има нужда и възможност - и на корта“, споделя актьорът, певец и водещ, който участва в деманстративния мач в “Арена Армеец“ преди две години. Но едно е сигурно - между 25 септември и 2 октомври сърцето му ще бие по- учестено, защото като истински тенис фен, а и майстор на корта, ще тръпне за битките в София.

Кои други известни български спортисти, актьори, певци, водещи и популярни лица ще бъдат в звездния тим посланици на Sofia Open 2022, ще разберем съвсем скоро.

Билетите за Sofia Open 2022, в който ще участват четирима играчи от Топ 20 в света, са в продажба в мрежата на Eventim. Голямото събитие ще е завръщането на шампиона от 2017 г. Григор Димитров. Друг тенисист, вдигал шампионската купа в София, и то два пъти, е италианецът Яник Синер. Пред погледа на родната публика ще играят още №10 в света Хуберт Хуркач, шампионът от „Мастърс“-а в Монреал Пабло Кареньо Буста, един от най-атрактивните тенисисти в света Геал Монфис, носителят на три титли от „Големият шлем“ Стан Вавринка, още един от шоумените в Тура - Александър Бублик, италианската звезда на бъдещето Лоренцо Музети и още много световни имена.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновена е системата за ранно предупреждение на НИМХ
Обновена е системата за ранно предупреждение на НИМХ
Италианците ще намаляват отоплението си с 1 градус и ще го изключват за 1 час всеки ден от октомври
Италианците ще намаляват отоплението си с 1 градус и ще го изключват за 1 час всеки ден от октомври