НОВИНИ

Цветелина Узунова: Свидетели сме на събитие, което се случва веднъж на няколко поколения

цветелина узунова
bnt avatar logo
от БНТ
14:59, 19.09.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

В студиото на БНТ1 "Кралица Елизабет II - пътят към вечността" експертът по комуникации Цветелина Узунова, която дълги години работи с българското кралско семейство, определи днешната церемония в Лондон като събитие, което се случва веднъж на много поколения.

"Поколения преди нас не са били свидетели на подобно събитие, вероятно и поколения след нас няма да са свидетели на подобно събитие. На едно място са събрани цялата европейска и световна аристокрация плюс политическият елит на света. Над 4 млрд. души гледат прякото излъчване. Великобритания ни показва урок за сплотеност, уважение към институциите и какво означават вековни традиции.", изтъкна тя.

Според нея за последен път българският народ е показвал подобна сплотеност, когато си е отишъл Цар Борис III.

"На много от картичките пред Бъкингамския дворец пише "Благодаря, мадам!". Вие задавали ли сте си въпроса колко са личностите, на които бихте благодарили за службата?", допълни тя.

Узунова даде изключително висока оценка на комуникационния отдел на Бъкингамския дворец. Напомни, че след сватбата на Уилям и Кейт е заработил Youtube - канала на кралското семейство, който през последните дни се е използва много активно, демонстрирайки прозрачност и помагайки в борбата с фалшивите новини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият директор на ВВС World Service със спомени от времето, когато Елизабет II се възкачи на трона
Бившият директор на ВВС World Service със спомени от времето, когато Елизабет II се възкачи на трона
Последна почит към кралица Елизабет Втора (Снимки)
Последна почит към кралица Елизабет Втора (Снимки)