НОВИНИ

Д-р Александър Симидчиев: Не бива да се спира работата на щаба, докато няма нов

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 26.04.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Не бива да се спира работата на щаба, докато няма нов, който да поеме функцията му, за да се даде оценка, трябва да можем да го сравним. Това кои хора са в щаба не е толкова важно, важно е по какви правила работят те. Това заяви в предаването "Денят започва" д-р Александър Симидчиев, депутат от "Демократична България" и председател на парламентарната комисия по здравеопазване.

По думите му новото правителство ще реши как да управлява този проблем.

"Не съм сигурен, че има нужда от нов ваксинационен план. Мотивацията, алгоритъмът, праговите стойности, под които или над които се случва нещо, не бяха достатъчно добре обяснени. Разбрахме броя на заразените, на починалите, на хоспитализираните, но това са едни числа. Сега имаме намаляване на бройките, но колко трайно и устойчиво ще бъде е трудно да се предвиди. Имаме много различни действия, които не са добре координирани", допълни д-р Александър Симидчиев.

Според него е необходимо да се направи законодателна инициатива, с която се предвижда при обявяване на извънредна епидемична обстановка да трябва да се въведе специфичен план, който трябва да съдържа ясни и конкретни критерии, които включват или изключват определени ограничителни мерки.

Д-р Александър Симидчиев добави, че здравеопазването има нужда от оптимизиране на процесите вътре в него и, че трябва да се обръща повече внимание на профилактиката и превенцията на заболяванията.

Той коментира и политическите теми.

Д-р Александър Симидчиев: Няма да съм кандидат за премиер

"Парламентът е силно фрагментиран. Нямаме устойчиво мнозинство, което да следва ясна политика, то е флуидно. Това, което липсва в момента, е какви са намеренията на участниците в парламента. За мен няма яснота дали има преговори между "Демократична България" и "Има такъв народ", каза още д-р Александър Симидчиев.

Вариантът третият мандат да бъде даден на "Демократична България" той коментира така: "Да се поеме отговорност с 27 депутати е изключително безотговорно".

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от темите в "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителна акция за пострадалите при пожар в столичния кв. "Хиподрума"
Благотворителна акция за пострадалите при пожар в столичния кв. "Хиподрума"
Италия разхлабва мерките за първи път от месеци
Италия разхлабва мерките за първи път от месеци