НОВИНИ

Проф. Божидар Манов за "Оскарите": Фаворитите взеха своето

bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 26.04.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Още
Слушай новината

Изненади почти няма, предполагаемите фаворити взеха своето - "Земя на номади" взе трите най-важни "Оскара" - за най-добър филм, за режисура, както и за водеща женска роля на Франсис Макдорманд. Това заяви пред БНТ кинокритикът проф. Божидар Манов.

Според проф. Манов Мария Бакалова не e могла да изрази пълния си потенциал във филма "Борат 2", но има отделни епизоди, в които тя показва актьорския си талант, когато вътре в епизода преминава в диаметрално противоположни състояния. Шансовете са пред нея, допълни проф. Манов.

Той акцентира върху "Земя на номади" като филм, който се фокусира върху малкия човек, който е изхвърлен от обществото. Интересно е обаче и психологическото наблюдение на персонажите.

По думите му цялостно се променят нагласите около церемонията на "Оскарите", като се цели по-голямо миксиране на победителите.

В специалното ни студио "ОСКАРИТЕ: НАДЕЖДИ И ПОБЕДИ" ще съберем най-интересните моменти от събитието на сцената и зад кулисите. В дискусията в студиото ще се включат актрисата Елена Петрова, режисьорът Ивайло Пенчев и кинокритикът Димитър Дринов. Водещ е Галя Крайчовска.

Гледайте го онлайн във Фейсбук, Youtube канала на БНТ и на bntnews.bg от 18.30 ч. на 26 април.

Гледайте повече от темите в "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николета Моралес: Мария Бакалова се представи визуално много добре
Николета Моралес: Мария Бакалова се представи визуално много добре
Ослепителна в бялата си рокля Мария Бакалова озари Оскарите (Снимки)
Ослепителна в бялата си рокля Мария Бакалова озари Оскарите (Снимки)