НОВИНИ

Още по-топло време в първия ден от новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 25.04.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Времето
Слушай новината

Все по-пролетно става времето навън. Днес, на Цветница, денят беше слънчев, най-топло беше в югозападните райони - около 20° - 21°, по-хладно остана на морския бряг - във Варна 15°, в Ахтопол - 13°.

Утре ще се затопли още и максималните температури ще са между 18° и 23°. Отново ни очаква слънчево време, като след обяд само над западните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността.

Минимални температури в понеделник ще са между 2° и 7°. В сутрешните часове видимостта Югоизточна България временно ще е намалена.

Денят в планините ще започне със слънце, но след обяд ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен северозападен, след обяд югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 3° до 11°.

Студената въздушна маса, която е обхванала северната половина от континента, продължава да се спуска на юг и утре ще достигне северните райони на Балканите. Над северозападната част от полуострова облачността ще се увеличи и на места там ще превали дъжд.

Значителни валежи се очакват на Пиренейския полуостров. Ще вали и в Южна Франция и северните райони на Великобритания. В останалата част от Западна Европа и Германия ще е предимно слънчево. В централноевропейските страни и в Източна Европа ще превалява дъжд и сняг.

У нас през следващата седмица на места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове са възможни и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от югозапад, с него ще прониква по-топъл въздух и в петък температурите в отделни райони е възможно да достигнат 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да бъдат спрени пияните и дрогирани шофьори
Как да бъдат спрени пияните и дрогирани шофьори
На Цветница деца и възрастни се учиха да плетат венци в село Раждавица
На Цветница деца и възрастни се учиха да плетат венци в село Раждавица