НОВИНИ

Да сбъднеш мечтата си: Седем души с увреждания се качиха на Рила

Благодарение на доброволци видяха на живо Бистришкия водопад

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Антония Сукалинска
20:05, 22.06.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Да сбъднеш мечтата си - седем души с увреждания се качиха днес в Рила и видяха на живо красивия Бистришки водопад. Доброволци от цялата страна се обединиха, за да сбъднат тази мечта, а зад инициативата стои Гергана Дойчинова от фондация „Ела и Ти“, която от години организира подобни изкачвания за хора в неравностойно положение.

Петко Сталинчев страда рядко заболяване. Благодарение на фондацията „Ела и Ти“ е бил на много красиви места в България, включително на Мусала и на Черни връх през зимата.

"За пореден път участвам, бях на изкачването на Черни връх. Беше много хубаво с шейните. Винаги е преживяване, винаги е емоция и днеска ще бъде един такъв голям ден", категоричен е Петко Сталинчев.

Обединени от каузата да помогнат на Петко и останалите участници с двигателни затруднения, край Дупница днес дойдоха десетки доброволци.

"Добрината сплотява, има положителна енергия, готино е!"

"Инициативата е много хубава, знам, че тези хора нямат много възможност да излизат самостоятелно и това за тях е истинско приключение, така че много ще се радвам, ако мога да помогна за сбъдването на една такава тяхна мечта."

До Бистришкия водопад хората бяха качени със специални колички.

"Всички сме хора и трябва да си помагаме и да бъдем заедно един с друг. И много често си казвам как аз бих искала да постъпят с мен, ако аз съм в същото това положение, така че това за мен е водещо, защото никой от нас не е застрахован утре да бъде на мястото на тези хора и никой не е виновен, че животът по някакъв начин го е поставил в такава ситуация", категорична е Гергана Дойчинова, фондация „Ела и Ти“.

От фондацията организират изкачвания за хора с увреждания на различни планини у нас, провеждали са спускания в пещери и летене с делтапланер.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разцепление във "Величие"?
Разцепление във "Величие"?
Брезалиева и Краснобаева останаха извън първите 10 на многобоя на световната купа в Милано
Брезалиева и Краснобаева останаха извън първите 10 на многобоя на световната купа в Милано