НОВИНИ

Дълбоки дупки зеят на Аспаруховия мост в посока Варна

bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 02.11.2022
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Слушай новината

Дълбоки дупки са се отворили на Аспаруховия мост в посока Варна. Ямите са предпоставка за катастрофи. Те са опасни не само за преминаващите автомобили, но и за мотористите и велосипедистите.

Граждани многократно са подавали сигнали за зейналите кратери, но до момента те не са запълнени. Аспаруховият мост е един от най-натоварените пътни участъци във Варна и катастрофите са чести. Според автомобилния състезател Тихомир Стратиев, дупките трябва да се запълнят в кратки срокове, за да се избегнат пътни инциденти.

"Дупките са дълбоки, имат голям ръб, който може да предизвика спукване на гума или повреда в автомобила. Според мен това е предпоставка за ПТП. Повечето от автомобилите заобикалят дупката от лявата страна и навлизат леко в другото платно. Съответно, ако има автомобил в другото платно, биха нарушили неговия път", обясни Тихомир Стратиев, автомобилен състезател.

Дупките на моста са от няколко месеца. Две от най-големите са дълбоки повече от 10 сантиметра.

"Направили сме организация и другата седмица ще бъдат запълнени. Надявам се да успеем колкото можем по-бързо, за да не създаваме неудобство на шофьорите", каза Ивайло Маринов, кмет на район "Аспарухово".

При ремонта няма да се спира движението по моста в посока Варна. Трафикът по съоръжението обаче ще бъде затруднен при работата на аварийните екипи.

Със средства от общинския бюджет ще бъдат запълнени освен дупките по платното и други, по-малко компрометирани участъци по Аспаруховия мост. Докато дупките бъдат закърпени, автомобилни експерти съветват шофьорите да преминават със съобразена скорост по проблемния участък и да спазват знаците и правилата за движение по пътищата.

"И съответно да се внимава за такива препятствия по пътя, тъй като знаем, че по нашата републиканска мрежа има доста такива места, не е само тук това нещо. Просто шофьорите трябва да бъдат с изострено внимание, движейки се по пътя", коментира Тихомир Стратиев.

Предстои да бъде направен основен ремонт и на главния път в Южната промишлена зона под Аспаруховия мост.

"Ще бъде изцяло ремонтирана улицата, подменени асфалт, осветление. Така че много по-добър вид и облик ще придобие промишлената зона. За съжаление, качването на моста от Южна промишлена зона, там ангажимент има АПИ, надявам се и те да се включат в ремонта, тъй като има голяма отворена фуга", каза кметът на район "Аспарухово".

По тази улица основно се движат тежкотоварни автомобили, натоварени с петролни продукти и зърно. Това е една от причините участъкът да е в лошо състояние.

Репортер: Петър Дойкински

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Иванов от ДБ за възможна коалиция с БСП: Като гледам Нинова е пила турско кафе с Борисов
Йордан Иванов от ДБ за възможна коалиция с БСП: Като гледам Нинова е пила турско кафе с Борисов
Побойникът от Русе е нападнал поне 10 момчета, разказват пострадали
Побойникът от Русе е нападнал поне 10 момчета, разказват пострадали