НОВИНИ

Маркировката на улиците в Благоевград не е подменена заради обжалване на избора на фирма изпълнител

bnt avatar logo
от БНТ
07:21, 02.11.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Улиците в Благоевград тази година останаха без подновена пътна маркировка. Причината е, че една от фирмите кандидати е обжалвала избора на изпълнител за полагане на пътна маркировка по пътищата и уличната мрежа на общината за тази и следващите две години. Очаква се решението на съда да излезе най-късно до две седмици.

2-ро Основно училище е едно от централните училища в Благоевград, където всеки ден пристигат десетки ученици. Около училището има няколко пешеходни пътеки, които не се виждат добре заради почти изтритата маркировка. Вечер положението е още по-сериозно.

"Процедурата не започва отначало, просто двете инстанции потвърдиха желанието на жалбоподателя да бъдат отворени всички оферти, което в момента се случва. Комисията по избор на изпълнител в момента оценява ценовите оферти, заедно с анализите", обясни инж. Любомир Треновски - директор Дирекция "Планиране на инвестиционните дейности - Строителство и екология" към община Благоевград.

След като изборната комисия се произнесе, ще бъде избрана и фирмата изпълнител, която да подмени маркировката.

"Това се влоши от лятото заради горещините. Община Благоевград в своите технически задания и изисквания към процедурата по обществена поръчка е заложила иновативни европейски решения с модерни методи на полагане на маркировката", каза още инж. Треновски.

Обсъждани са аварийни варианти, в които общината да се погрижи за маркировката, ако процедурата се протака и след решението на съда. По закон обаче общината може да покрие много малка част от пътищата.

Вижте още в прякото включване

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Побойникът от Русе е нападнал поне 10 момчета, разказват пострадали
Побойникът от Русе е нападнал поне 10 момчета, разказват пострадали
Вандали потрошиха автобуси на столичния градски транспорт в кв. "Христо Ботев"
Вандали потрошиха автобуси на столичния градски транспорт в кв. "Христо Ботев"