НОВИНИ

Необичайно топло и днес, от утре започва захлаждане

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 02.11.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 5° и 11°, в София - 8°, а максималните между 24° и 29°, в София - 25°.

Ще бъде слънчево. В сутрешните часове само на отделни места в Източна България и около Дунав ще има намалена видимост. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

И по Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове на отделни места ще има намалена видимост. Ще духа слаб югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. Температурата на морската вода е 17 - 18°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, следобед - силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 12°.

В четвъртък и петък ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е все още малка. Дневните температури ще се понижат, но ще останат по-високи от нормалните за началото на ноември. В петък на места в източната половина от страната преди обяд ще бъде мъгливо, а по-късно през деня от запад ще се появи висока облачност.

През нощта срещу събота от северозапад облачността бързо ще се увеличи и вплътни и през почивните дни ще преобладава облачно време. В западната половина от страната се повишава вероятността за валежи. Вятърът ще е от изток-югоизток, в неделя временно ще се усили. Минималните температури ще се задържат почти без промяна, но дневните ще се понижават и максималните в повечето райони ще остават под 20°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът ще проведе консултации с ДПС днес
Президентът ще проведе консултации с ДПС днес
Бенамин Нетаняху с преднина след изборите в Израел, сочат първите екзитполове
Бенамин Нетаняху с преднина след изборите в Израел, сочат първите екзитполове