НОВИНИ

Даниел Ладжев: Мечтая за медали и участие на Олимпиада

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:09, 11.05.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Други спортове
даниел ладжев мечтая медали участие олимпиада

Младата ни надежда в таекуондото Даниел Ладжев остана на косъм от спечелването на квота за Олимписйките игри в Токио през това лято.

Ладжев стигна до решителната среща за визата за японската столица, но там отстъпи на опитния португалец Руи Браганца.

„Чувствам се наистина прекрасно и съм много щастлив, че имах възможността да участвам на такъв голям форум. Благодаря на Българската федерация и на господин слави Бинев за грижите и за доверието. Искам да благодаря на треньорът на националния отбор Фарзад Золхадри и на личния ми треньор Георги Господинов, който е неотлъчно до мене вече 10 години. Аз съм само на 17 години и се опитвам да съчетая спорта с училище. Уча в гимназия с преподаване на чужди езици. Уча усилено немски, учителите ми също много ме подкрепят и ми дават мотивацията да продължа да се занимавам със спорт. Те ми дават шанс, когато съм на състезания на лагери. Знам, че спечели повече, отколкото изгубих на този турнир. Това е безценен опит за мен. Мога да се уча само от грешките си и следващия път да не ги допускам. Така ще ставам все по-добър и по-добър"

Младият 17-годишен таекуондист сподели пред колегите от БНР, че олимпийския квалификационен турнир го е накарал да повярва повече в себе си и го е научил никога да не се отказва.

„Най-ценният урок, който научих от това състезание е да не се отказвам и да вярвам в себе си. Вторият ми мач беше доста рисков. Вървеше точка за точка. В последните две секунди успях да си върна мача и да победя, защото си казах: Няма да му дам победата. Аз съм тренирал супер много и знам, че мога да го направя“.

Европейският ни шампион за кадети завърши така: „Мечтая да участвам на Олимпиада. Искам да си направя колекция от медали от големите турнири“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на младата ни надежда в таекуондото: Мечтаем за успехи
Треньорът на младата ни надежда в таекуондото: Мечтаем за успехи
Христо Маринов: На олимпийски игри се броят медали, а не квоти
Христо Маринов: На олимпийски игри се броят медали, а не квоти