НОВИНИ

Даниел Митов: Петков и Рашков се превърнаха в говорители на Божков

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 19.03.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдаелина Арнаудова е опит на управляващите да си вдигнат падащия рейтинг и да изместят фокуса от дебата, че не се справят и че цените растат, коментира Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ-СДС в "Денят започва с Георги Любенов".

"Очевидно Петков няма идея как функционира една демокрация и какво е позволено и какво не. При никакви обстоятелства не посягаш към опозицията, ако нямаш много добре подготвени доказателства и процедурно не си си изпипал нещата. Защото когато посегнеш на лидера на опозицията, това вече е репресия и то без никакви основания. Бойко Рашков трябва да е министър на вътрешните работи, а не дишач в нечий врат. Това ли работи Рашков - да се занимава с ГЕРБ и Борисов и да е говорител на Божков, за какъвто се представя и Кирил Петков? Аз се чудех до вчера кой управлява. Добре дошли в държавата на г-н Божков! Това е суровата реалност, и ако Кирил Петков си е позволил да дава нареждане на полицаи кой и къде да бъде арестуван, това не му е работата и той така нарушава закона. Затова трябва да си подаде оставката. Това е единственият изход от тази ситуация", заяви Митов.

Той определи случилото се като извънредна ситуация, която е нарушила съществуващ консенсус от времето българския преход - властта се предава без насилие, а с опозицията много трябва да се внимава, така че тя да не е репресирана.

"Вчера те се превърнаха в това, срещу което се бореха - използваха репресивния апарат на държавата, за да смачкат опозицията. Правителството си позволи да забърка и европейската прокуратура в тази тяхна каша, за което, аз съм убеден, че Кьовеши и европейската прокуратура нямат идея, че са забъркали името им. Това значи, че на членовете на българското правителство в Брюксел ще се гледа като на дребни шмекери, които опитват да ползват европейски механизми, за да прикрият простотията си", каза още Митов.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лорер: Идеята за форсмажор няма да се реализира
Лорер: Идеята за форсмажор няма да се реализира
Федерер дарява половин милион долара за децата в Украйна
Федерер дарява половин милион долара за децата в Украйна