НОВИНИ

Даниел Митов: Рашков претопля манджата “Барселонагейт”, за да не питаме за Плана за възстановяване и цените

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 15.02.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Бойко Рашков сътвори “Барселонагейт”. Събитията се развиха, испанската прокуратура отказа да образува каквото и да е производство по въпроса, защото няма причини за това. Но сега Бойко Рашков претопля тази манджа точно преди да започнем да задаваме въпроси защо планът за възстановяване все още не е изпратен, за растящите цени на енергоносителите и храните. Това каза в студиото на “Още от деня” депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов - заместник-председател на ГЕРБ, в коментара си за последните новини около случая “Барселонагейт”.

Той беше категоричен, че не е известно коя институция е изпратила “нещо” на Бойко Рашков, защото ако става дума за документ, който поражда правни следствия, той ще бъде изпратен през Министерството на правосъдието, където се извършва международният правен обмен, а не през МВР.

“Става въпрос за документ, за който не е ясно кой го е изпратил. Днес и прокуратурата го казва - няма бланка, няма подпис, снимките са от интернет и български вестници”, допълни Митов.

Той заяви, че подлага под съмнение, че “има каквато и да е било афера”.

“Казвам, че проверка вече е правена и испанската прокуратура е приключила случая още миналата година и имаше съобщение за това в медиите”, подчерта категорично Митов.

По думите му Бойко Рашков използва за политически цели “някакви стари неща от 2013 - 2014 година”.

Според Митов “не може да се поставя като критерий количество осъдени по високите етажи дали прокуратурата или съдът работят”.

“Някой може да е осъден само ако е виновен. Подобен тип критерии са абсолютно несъстоятелни, защото не е ясно кой е виновен, кой не е и какво количество трябва да има”, допълни той.

Какво още каза Даниел Митов вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Панайотов: Има вече стъпки за деескалация на напрежението между Русия и Украйна
Георги Панайотов: Има вече стъпки за деескалация на напрежението между Русия и Украйна
Любо Ганев: Мичели е треньор с успехи и на клубно, и на национално ниво
Любо Ганев: Мичели е треньор с успехи и на клубно, и на национално ниво