НОВИНИ

Даниел Наумов: Много съм щастлив от рекорда за националния отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:38, 12.04.2021
Чете се за: 01:18 мин.
Футбол
даниел наумов съм щастлив рекорда националния отбор

Стражът на ЦСКА 1948 Даниел Наумов даде специално интервю за клубния сайт, в което говори за дебюта си в националния отбор, за амбициите с екипа на "червените" и евентуалното преминаване в чужбина.

На 31 март вратарят записа своя официален дебют за "лъвовете", излизайки за мача срещу Северна Ирландия в световните квалификации. Наумов се представи блестящо, като не допусна гол, превръщайки се в първия български страж, който в дебюта си запазва суха мрежа при гостуване в световна квалификация.

"Наистина, това е едно страхотно постижение за мен. Научих от медиите за този рекорд, но мога да кажа, че съм много щастлив от това.

За мен винаги е чест да играя за националния отбор, както досега съм играл във всички юношески формации, в младежкия национален отбор, където бях капитан на тима. Естествено, следващата стъпка за мен беше мъжкият национален отбор, така че се радвам, че успях да дебютирам и да запазя суха мрежа. Адаптирах се бързо в отбора, познавам се с повечето момчета. Бързо се приспособих и към изискванията на старши-треньора Ясен Петров. В мача срещу Северна Ирландия отвътре се усети, че те бяха доста добре подготвени физически. Както се видя в края, можеше и да спечелим мача, но важното за мен е, че запазих суха мрежа."

Талантът, който до миналия сезон бе част от състава на шампиона Лудогорец, сподели, че в момента е фокусиран само и единствено върху мачовете си с екипа на "червените" и допълни, че политиката на клуба е именно да налага млади футболисти като него.

"В момента съм съсредоточен изцяло към подготовката ми и мачовете с ЦСКА 1948, така че, когато дойде този момент, ще седнем с ръководството и ще коментираме.

Политиката на клуба е да се опитва да привлича и да налага млади футболисти. Нормално е, когато тези млади състезатели играят в един добър отбор от efbet Лига да привлекат вниманието на Александър Димитров, както и на Ангел Стойков."

Накрая стражът обяви, че голямата цел пред него и пред отбора е, разбира се, попадането в първата шестица след края на редовния сезон.

"Нашата генерална цел е влизането в шестицата, след като отпаднахме за Купата. Естествено, ЦСКА не може да се задоволи с пето или шесто място, но в момента класирането ни е такова, че е най-важно да влезем в първата шестица и да играем в мачовете на най-високо ниво, защото най-добрите отбори са в първата шестица."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурите ще достигнат 23 градуса до края на деня
Температурите ще достигнат 23 градуса до края на деня
Скаути от НБА ще могат да гледат наши баскетболисти
Скаути от НБА ще могат да гледат наши баскетболисти