НОВИНИ

Даниеле Орсато ще ръководи финал в Шампионската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:30, 21.08.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Футбол
даниеле орсато ръководи финал шампионската лига

Финалът в Шампионската Лига е тази недел, 23 август, а един срещу друг застават отборите на Байерн Мюнхен и Пари Сен Жармен

Италианският арбитър за първи път в своята кариера ще ръководи мач от подобен калибър. Негови асистенти ще бъдат Лоренцо Манганели и Алесандро Джалатини.

Даниеле Орсато е съдия във ФИФА от 2010 година. От сезон 2012/13 неизменно ръководи и мачове от груповата фаза на Шампионската Лига, а от 2015/16 свири и в двубои от директните елиминации.

През 2018-та, той беше видео-асистент арбитър по време на Световното първенство в Русия.

Дo момента, 44-годишният арбитър е ръководил три двубоя на "баварците" в най-престижната надпревара. В два от тях, отборът от Мюнхен побеждава Севиля и Бенфика съответно с 1:2 като гост и 5:1 като домакин.

Орсато също така реферира злополучния реванш на Байерн срещу Ливърпул в миналогодишното издание на надпреварата, който завърши с победа за англичаните като гости с 1:3.

Колкото до мачовете с участието на парижани, италианският рефер е ръководил два двубоя. През 2017-та ПСЖ разгромяват с 0:5 като гости Слетик, а през миналия сезон печелят с 0:2 срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

Любопитното е, че и Байерн Мюнхен и ПСЖ се борят да достигнат до требъл, след като до момента спечелиха всички възможни трофеи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аспарух Никодимов на 75!
Аспарух Никодимов на 75!
Спецоперации във Враца и Гърмен, акции се провеждат и в няколко села из страната
Спецоперации във Враца и Гърмен, акции се провеждат и в няколко села из страната