НОВИНИ

Даниил Медведев отново надви Синер и триумфира в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:08, 02.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
даниил медведев отново надви синер триумфира маями
Снимка: БТА
Слушай новината

Руснакът Даниил Медведев триумфира с титлата на АТР Мастърс 1000 турнира в Маями, след като на финала надигра в два сета италианецът Яник Синер.

Бившият №1 в света се наложи със 7:5, 6:3 за малко повече от час и половина игра на централния корт, с което записа шестия си пореден успех срещу Синер в също толкова двубои.

В хода на първия сет двамата тенисисти си размениха по един пробив в петия и шестия гейм, след което сервисът и на Медведев, и на Синер функционираше идеално и изглеждаше, че частта ще трябва да бъде решена в тайбрек. Руснакът обаче издебна своя миг в 12-я гейм, когато съумя да вземе подаването на противника си, с което затвори и сета след 7:5 в своя полза.

В началото на втората част пък двамата си размениха общо три пробива в първите четири гейма, но два от тях бяха на сметката на Медведев, което му осигури комфортен аванс от 3:1. До края световният №5 дори не допусна да се стигне до брейк пойнт на негов сервис и логично сложи точка на спора в тази среща след 6:3.

За Даниил Медведев това бе пета титла от Мастърс турнир и общо 19-а в кариерата му, като само през този сезон 27-годишният руснак има вече четири на сметката си.

В същото време пък Яник Синер за втори път губи на финал в Маями, след като преди две години той отстъпи в спора за трофея във Флорида на поляка Хуберт Хуркач.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 16 РИК - Пловдив започнаха да пристигат изборните протоколи
В 16 РИК - Пловдив започнаха да пристигат изборните протоколи
Какви резултати са имали партиите при минали избори?
Какви резултати са имали партиите при минали избори?