НОВИНИ

Даниил Медведев пропуска турнира в Ротердам

Шампионът от миналата година няма да защитава титлата си, тъй като не е достатъчно възстановен след тежкото начало на сезона и участието му на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:05, 06.02.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
титлата ротердам едно обещаващо начало даниил медведев
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световният №3 в мъжкия тенис Даниил Медведев се оттегли от участие на турнира от категория АТР 500 в Ротердам (12-18 февруари).

Причина за решението на руснака е, че той все още не чувства тялото си възстановено след участието си на Australian Open, където той достигна до финала, но там допусна обрат от 0:2 сета срещу италианеца Яник Синер.

"За съжаление трябва да се откажа за Ротердам. След невероятно тежкия и дълъг турнир в Австралия тялото ми (и особено десният ми крак) не се е възстановило достатъчно, за да играя и да защитя титлата си. Харесва ми да играя в Ротердам, имам дълга история със събитието и очаквам с нетърпение да се завърна през 2025 г.", сподели Медведев пред официалния сайт на надпреварата.

Оттеглянето на Даниил Медведев от турнира в Ротердам означава, че през този сезон състезанието ще има своя нов шампион, след като преди година руснака надигра на финала Синер с 5:7, 6:2, 6:2.

Липсата на Медведев в зала "Ахой" през настоящата кампания ще се отрази и най-добрият български тенисист Григор Димитров, който е в списъка с участниците, и сега се очаква да бъде поставен под №6 в основната схема.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павлин Иванов започна като титуляр при загуба на Сибиу в Румъния след продължение
Павлин Иванов започна като титуляр при загуба на Сибиу в Румъния след продължение
Има ли риск от замърсяване на въздуха след пожара в сметището в Русе?
Има ли риск от замърсяване на въздуха след пожара в сметището в Русе?