НОВИНИ

Дания разгроми Русия с 4:1 и успя да се класира за директните елиминации

bnt avatar logo
от Димитър Русев
21:00, 21.06.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
дания разгроми русия успя класира директните елиминации
Слушай новината

Отборите на Русия и Дания се изправиха в сблъсък от група “В” на стадион “Паркен” в Копенхаген, в който датчаните разгромиха руснаците с 4:1. По този начин колегите на Кристиан Ериксен изпревариха Русия и Финландия и финишираха под №2 след доминанта Белгия.

Мачът започна предпазливо от страна и на двата отбора, но изведнъж головете започнаха да падат един след друг и така до самия край.

В 38-ата минута падна първият гол в мача в полза на Дания. Микел Дамсгаард получи топката в центъра, рязко смени посоката и от около 20 метра шутира технично в десния ъгъл на Сафонов. Вратарят на Русия не очакваше подобен развой на събитията и само остана да наблюдава пътят на топката.

В 58-ата минута датчаните отбелязаха отново. Юсуф Поулсен получи страхотен подарък от Роман Зобнин, който се опита да върне топката към своя вратар. Там обаче дебнеше Поулсен, който пресече подаването и без проблем реализира и приближи отбора си до бленуваната цел.

Десет минути по-късно Русия успя да върне един гол с дузпа. Дивеев фаулира Артьом Дзюба в собственото си наказателно поле. Руснакът беше безпогрешен пред противниковата врата.

След още десет минути падна четвъртият гол в мача. Отборът на Дания се съвзе бързо след дузпата и добави още едно попадение в двубоя. Андреас Кристенсен нанесе страхотен удар от движение извън наказателното поле, който матира стража на руснаците.

Две минути след това Йоаким Маеле направи разгрома още по-значим като промени резултата на 4:1 за своя тим.

"Червеният динамит" реализира след мълниеносна контраатака, която завърши с красиво попадение на Маеле в долния десен ъгъл.

Така Дания направи изключителното и след две загуби успя да завоюва впечатляваща победа срещу Русия, с която се класира за директните елиминации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсрочни избори: Лидерските битки в 14 МИР - Перник
Предсрочни избори: Лидерските битки в 14 МИР - Перник
Автогол на Храдецки и Лукаку осигуриха на Белгия заслужен успех над Финландия
Автогол на Храдецки и Лукаку осигуриха на Белгия заслужен успех над Финландия