НОВИНИ

Дарина Ракова в предаването "Аз съм"

В поредния брой на предаването ви представяме плувкинята Дарина Ракова

дарина ракова предаването съм
bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 08.06.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Дарина Ракова е поредният талантлив спортист в поредицата на БНТ „Аз съм“. Тя се състезава в националния отбор на България по плуване за девойки. 16-годишната състезателка се впуска в плуването още от ранна детска възраст и постепенно се запалва по спорта.

Ракова споделя, че много добре се чувства във водата и има огромно желание да се развива професионално, след като завърши и 12-ти клас.

„Аз съм от София, израснала съм тук. Започнах да тренирам на 3-годишна възраст с брат ми. Нашите родители ни записаха, на първата ми тренировка по плуване не влязох в басейна, но оттам се започва. Оттогава тренирам при Антон Михайлов, който прояви много търпение, постоянство към мен. Благодарение на него се научих да плувам и няколко години по-късно започнах да ходя на детски състезания“, започна тя.

Винаги много ме е привличала връзката с водата, много добре се чувствам в нея. Много ме успокоява и уравновесява, което ми помага в самите тренировки. Аз избрах този спорт, но той си има плюсове. Моят основен стил е гръб. Като малка започнах да тренирам бруст, но това се дължеше на моя треньор, защото той се е състезавал в този стил по време на професионалната си кариера. В момента мога всичките стилове, даже съчетаването много ми се отдава“, каза още талантливата плувкиня.

"В последно време забелязвам един прогрес в моето плуване. Най-големият ми успех е националният рекорд за девойки, който направих зимата на Държавното първенство на 200 метра гръб. Имам супер натоварен график, но на мен това ми харесва и по някакъв начин ме мотивира да продължавам. Искам да се занимавам професионално с плуване и след като завърша 12-ти клас“, споделя още Ракова.

Какво сподели още плувкинята, гледайте във видеото!

Всички предавания от поредицата "Аз съм" може да намерите и в YouTube канала на БНТ!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон поиска Киев да започне преговори с ЕС до края на юни
Макрон поиска Киев да започне преговори с ЕС до края на юни
Национален протест срещу убийствата по пътищата
Национален протест срещу убийствата по пътищата