НОВИНИ

Държавната опера в Пловдив отменя представленията си до 17 декември

държавната опера пловдив отменя представленията декември
bnt avatar logo
от БНТ
15:42, 25.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Всички спектакли на Държавна опера Пловдив от 27 ноември до 17 декември се отменят. Това обявиха на официалната си страница в социалните мрежи от ръководството на културната институция.

Планираният за 26 ноември концерт "Опера Бутик: Духът на предколедна Виена" ще се състои при спазване на обявените мерки за безопасност.

Ето и пълния текст на съобщението:

"Уважаеми зрители, Опера Пловдив взе отговорното решение да се включи в националните мерки за ограничаване на пандемията като отмени всички свои планувани спектакли от 27.11 /петък/ до 17.12! Убедени сме, че по този начин ще спомогнем за Вашето спокойствие и ще гарантираме здравето на артистите на сцената!

В този период Опера Пловдив ще продължи да работи като подготвя своята празнична програма чрез репетиции в камерни състави, за да се завърнем на сцената една седмица преди Коледа, когато вярваме, че нашата публика ще има необходимостта да бъде заредена с хармония и светли мисли повече от всякога! Ние също! Бъдете здрави!

Отменят се следните заглавия: 28.11 - Зад кулисите на "Баядерка", 1.12 - "Евита", 3.12 - Концерт "Виенска класика" 2, 5.12 - "Баядерка" - премиера, 12.12 - Концерт на Академията на Госпожа Опера.

Билетите могат да бъдат върнати на касата, от която са закупени в срок до 5.12 или да бъдат презаверени след 17.12 за други спектакли на Опера Пловдив на касата на операта!

Благодарим за проявеното разбиране!"

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕП обсъжда решението за забраната на абортите в Полша
ЕП обсъжда решението за забраната на абортите в Полша
Омбудсманът поиска спешно да бъдат приети промени срещу домашно насилие
Омбудсманът поиска спешно да бъдат приети промени срещу домашно насилие