НОВИНИ

"Даунинг стрийт“ се извини на кралицата за партитата преди погребението на принц Филип

даунинг стрийтldquo извини кралицата партитата погребението принц филип
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:49, 14.01.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Европа
Слушай новината

Кабинетът на британския министър-председател Борис Джонсън се извини на кралица Елизабет Втора, след като стана ясно, че служителите на "Даунинг стрийт" са организирали партита по време на локдауна в навечерието на погребението на съпруга ѝ.

"Дълбоко съжалявам, че това се случи във време на национален траур и номер 10 се извинява на двореца", заяви говорител пред репортери.

През април миналата година в резиденцията на британския министър-председател Борис Джонсън са организирани две партита в навечерието на погребението на съпруга на кралица Елизабет Втора, Единбургския херцог Филип, в момент, когато страната беше в локдаун.

"Прощалните партита" са били организирани от двама членове на кабинета на Джонсън, за да отбележат преместването им на друга работа.

Самият Джонсън не е участвал в тези партита. Според неговия говорител министър-председателят е бил в резиденцията си в Чекърс между 15 и 17 април 2021 г. В деня на погребението на принц Филип официалната страница на Джонсън в Туитър публикува снимка на премиера, направена в имението, разположено в графство Бъкингамшир на около 65 км от центъра на Лондон.

Херцогът на Единбург почина на 9 април на 99-годишна възраст. Погребението на съпруга на кралицата се състоя на 17 април на територията на замъка Уиндзор близо до Лондон. Поради ограниченията, свързани с коронавируса, на погребалната церемония присъстваха само 30-те най-близки членове на кралското семейство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1,7 млн. секретни документи на полската армия изтекоха в интернет
Над 1,7 млн. секретни документи на полската армия изтекоха в интернет
Теменужка Петкова е в болница с коронавирус
Теменужка Петкова е в болница с коронавирус