НОВИНИ

Дават 500 лева награда на горския служител, намерил 2-годишния Мехмед

дават 500 лева награда горския служител намерил годишния мехмед
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 25.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Парична награда от 500 лева ще получи горският служител Муртаза Клечов. Мъжът откри в гората над с.Бунцево и спаси 2-годишния Мехмед от Якоруда, който изчезна мистериозно в сряда.

Директорът на Югозападната държавно предприятие инж. Дамян Дамянов каза, че горският служител е пример за подражание и определи спасяването на детето като хуманна и човешка постъпка.

От първо лице: Разказ на героя, който вчера откри изчезналия 2-годишен Мехмед

Муртаза Клечов е горски надзирател с над 30-годишен трудов стаж. Наградата той ще получи през следващата седмица. Днес управителният съвет на предприятието трябва да одобри с решение предложението, а в понеделник инж. Дамянов предстои да издаде заповед за получаване.

В сряда следобед 2-годишното дете изчезна от двора на семейния дом в Якоруда. Цяло денонощие нямаше следи от него, организирана беше акция за издирването му, в която участваха над 70 служители на полицията, жандармерията, специални екип със следови кучета и десетки доброволци. Проверени бяха водоеми, горски райони край Якоруда, Разлог и Банско, както и адреси на роднини на семейството във Велинград.

Малкият Мехмед, който изчезна за 24 часа, не е разказал нищо за случилото се

Детето беше намерено от горския служител Муртаза Клечов живо и здраво на 2 км в гората над къщата на родителите му. Дали е било отвлечено и оставено в гората или само е стигнало до там ще установят разследващите.

Автор: Елена Чимева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аоияма с шесто поражение в Токио
Аоияма с шесто поражение в Токио
Моуриньо накара да сменят "малките" врати на Националния стадион в Скопие
Моуриньо накара да сменят "малките" врати на Националния стадион в Скопие