НОВИНИ

Дъжд и гръмотевици на североизток, опасно горещо в останалата част на страната

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 14.07.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

След обяд на места в планинските и североизточните райони ще има превалявания и гръмотевици. С умерен вятър от северозапад ще проникне по-хладен въздух, максималните температури в северните райони слабо ще се понижат и ще бъдат между и 33° и 35°, на морския бряг от 30° до 34°, но в останалата част от страната и днес ще остане опасно горещо, с температури над 36°, в областите с код оранжево от 38 до 41°.

В тези райони и рискът от възникване на пожари е от двете най-високи степени - много голям и екстремален.

Утре максималните температури в цялата страна ще се понижат и ще бъдат между 32° и 35°, само в областите в жълто - около 36 - 37°. Ще бъде предимно слънчево с вероятност за следобедни превалявания и гръмотевици главно в планинските райони. Вятърът ще бъде от изток, слаб, в източните райони - умерен.

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът отново ще се ориентира от изток- югоизток, слаб до умерен, и максималните температури ще се понижат, в сравнение с днес и ще са от 26° до 29°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините сутринта ще се бъде слънчево, но в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин - умерен от запад-северозапад.

В неделя следобедни превалявания не са изключени в планинските райони в Югозападна България, но температурите отново ще тръгнат нагоре и през следващата седмица отново ще бъде много горещо.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Канада ще разчита на най-доброто за световното първенство по баскетбол
Канада ще разчита на най-доброто за световното първенство по баскетбол
Министърът на културата за скандалите в НТ "Иван Вазов": Народният театър трябва да е пример за обединение
Министърът на културата за скандалите в НТ "Иван Вазов": Народният театър трябва да е пример за обединение