НОВИНИ

Дъжд, силен вятър, гръмотевици и градушки: Най-много е валяло в Перник

Най-силни са поривите на вятъра в Кърджали - 85 километра в час

bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 04.11.2023
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждения за валежи и силен вятър днес. От измерените до 11.00 часа в станциите количества най-големи са тези в Перник - 59 литра на квадратен метър, а най-силни са поривите на вятъра в Кърджали - 85 км/ч.

Днес ще се задържи облачно, с валежи на места в Западна и Централна България значителни по количество и гръмотевици. Очакват се и градушки. В източната половина от страната пък ще продължи да духа силен вятър от юг-югозапад.

В останалата част от страната вятърът временно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат. Максималните ще са в широк интервал - от 12 - 13° в западните райони до 26 - 28° на места в Източна България, в София около 13°. Привечер валежите ще започнат да спират, най-рано в Западна България.

До полунощ валежите и в крайните източни райони ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее, а вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, в София около 6°.

Утре ще бъде слънчево, но в следобедните часове облачността от северозапад ще се увеличава. Ще духа слаб, в Източна България и на отделни места в Предбалкана до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса, в София около 19°.

И по Черноморието утре ще е слънчево. Ще духа умерен вятър юг-югозапад. Температурите там ще бъдат между 20° и 23°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Много ветровито време в планините - ще духа силен и бурен вятър от запад-югозапад. Ще бъде обаче слънчево, с максимални температури в курортите от 8 градуса на Алеко до 18 в Банско. В Боровец и Пампорово около 12 - 13 градуса.

През нощта срещу понеделник ще има райони с превалявания, но през първите дни от новата седмица отново ще бъде слънчево, а температурите ще останат почти без промяна. В сряда обаче ще започне застудяване, което ще продължи и през следващите дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Орлин Станойчев пред БНТ: Пожелавам си български тенисист да вдигне купата на Sofia Open
Орлин Станойчев пред БНТ: Пожелавам си български тенисист да вдигне купата на Sofia Open
Янаки Милев не успя при дебюта си на сингъл в квалификациите за Sofia Open
Янаки Милев не успя при дебюта си на сингъл в квалификациите за Sofia Open