НОВИНИ

Дъждът ще започне да преминава в сняг

дъждът преминава сняг
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 10.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Днес валежите в западната половина от страната ще продължат, а до вечерта ще обхванат и източните райони. Вятърът от изток-североизток ще се усилва, ще е умерен, вечерта в Източна България - временно силен и с него ще нахлува студен въздух.

С понижението на температурите дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Минималните температури са между 1° и 6°, а максималните ще са между 3° и 8°, в София около 4°.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно в следобедните часове. Вятърът ще е от североизток, постепенно ще се усилва и вечерта на места ще е силен. Максималните температури температури на въздуха ще са 8 - 10°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, привечер ще се усили до 4 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд, в Западна Стара планина - на по-малка височина. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

Във вторник застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната ще превалява сняг, но валежите ще отслабнат, през нощта срещу сряда и ще спрат. Ще остане ветровито.

В сряда само на отделни места все още ще има слаби валежи от сняг. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север, температурите ще се понижат още; минималните ще са между минус 7° и минус 2°, а и дневните в много райони ще остават отрицателни.

През следващите дни вероятността за валежи е малка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Убийство в столичния квартал "Люлин"
Убийство в столичния квартал "Люлин"
19 души, сред които 9 деца, са загинали при пожар в жилищен блок в Ню Йорк
19 души, сред които 9 деца, са загинали при пожар в жилищен блок в Ню Йорк