НОВИНИ

Дъждовно и ветровито време днес, очаква се затопляне

дъждовно ветровито време очаква затопляне
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 26.11.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се очакват почти повсеместни валежи, по-значителни в крайните южни райони на страната. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 6° и 11°, на север от планините и в Източна България, където ще духа силен югозападен вятър - до около 13 - 14°.

Облачно, дъждовно и ветровито ще бъде по морския бряг. В крайните южни райони са възможни значителни валежи. Вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала.

И в планините ще се заоблачава, ще има и валежи, по-съществени в масивите в Южна България. Границата между дъжд и сняг ще е на около 1600 - 1700 м. В ранните сутрешни часове в западните райони на височина около 800 - 900 метра ще прехвърчи сняг. Много ветровито време, със силен и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В събота валежи са малко вероятни, но през нощта срещу неделя и в неделя отново ще вали. През почивните дни ще бъде ветровито, а температурите съществено ще се повишат. От понеделник обаче се очаква застудяване и във вторник на места в Западна България е възможно да превали и сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърти ден на преговори - ще се състави ли коалиционно споразумение
Четвърти ден на преговори - ще се състави ли коалиционно споразумение
Стойчо Младенов: Доволен съм, че завършваме мача без контузии
Стойчо Младенов: Доволен съм, че завършваме мача без контузии