НОВИНИ

Де Бройне посочи своя фаворит за "Златната топка"

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:35, 18.10.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
бройне посочи своя фаворит златната топка
Слушай новината

Белгийската футболна звезда Кевин Де Бройне посочи Роберт Левандовски като основен фаворит за спечелването на "Златната топка" на Франс футбол за 2021 година.

Полузащитникът на Манчестър Сити сподели, че неговия избор е на базата на представянето на нападателя през последните два сезона и броя на отбелязаните от него голове.

"Ако трябва да избирам, аз гледам период от две години, защото миналата година не дадоха наградата, бих избрал Левандовски за това, което направи през последните две години по отношение на голове. Той би бил моят избор", заяви Де Бройне.

Както знаете, през миналата година приза на "Франс футбол" не беше връчен заради пандемията от COVID-19, като според мнозина най-ощетен от това решение остана именно Левандовски.

През сезон 2019/20 полякът записа требъл със своя клубен отбор Байерн (Мюнхен) и междувременно стана голмайстор в Бундеслигата, Шампионската лига и турнира за Купата на Германия. Закономерно, това му донесе и наградата за най-добър играч на УЕФА за 2019/20.

През тази година Левандовски отново е спряган за основен претендент за спечелването на "Златната топка", като Кевин Де Бройне също попадна в предварителния списък с 30-те кандидати за отличието.

Призът ще бъде връчен на 29 ноември тази година на специална церемония в театър "Шатле" в Париж.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов случай на насилие в детска ясла в София
Нов случай на насилие в детска ясла в София
Правителството обявява нови мерки срещу високите цени на тока
Правителството обявява нови мерки срещу високите цени на тока