НОВИНИ

Де Лаурентис е притеснен от това Наполи да играе в Барселона

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
11:47, 31.07.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
лаурентис притеснен наполи играе барселона

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис заяви, че е загрижен относно пътуването на тима до Испания за осминафиналния мач-реванш от Шампионската лига срещу Барселона поради повишения брой заразени с коронавирус в страната.

УЕФА потвърди миналия месец, че оставащите мачове от осминафиналите в Шампионска лига и Лига Европа, които бяха отложени заради коронакризата през март, ще се играят на стадионите на отборите-домакини на реваншите.

Заключителните етапи на ШЛ, от четвъртфиналната фаза до края, ще се проведат в мини-турнир в Португалия, а ЛЕ – в Германия.

„Чувам много притеснителни сигнали на уплах в Испания и те се държат сякаш нищо не се случва. Какво трябва да стане, за да се каже „Не отивайте в Барселона, а в Португалия, Германия или Женева?. Ако са решили да играем Шампионска лига в Португалия, а Лига Европа в Германия, мисля, че можем да отидем до Португалия или Германия за осминафиналите. Не разбирам защо трябва да остане в град, в който ситуацията е наистина критична“, сподели The Guardian, цитирайки Де Лаурентис.

След първата среща в Неапол, нищо не разделя двата тима – 1:1. Реваншът на „Камп Ноу“ е на 8 август.

Има повишение на броя заразени от COVID-19 в Испания, като се регистрират хиляди нови случаи на ежедневен принцип, като броят на заразени в страната задмина 303 000 души.

Играчи от Севиля, Реал Мадрид и Алмерия тестваха положително за вируса тази седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ким Клайстерс получи покана за подгряващ турнир в Ню Йорк
Ким Клайстерс получи покана за подгряващ турнир в Ню Йорк
Борусия (Дортмунд) започна без Ройс
Борусия (Дортмунд) започна без Ройс