НОВИНИ

Де Лаурентис: Ще привличаме играчи от Африка, само ако не играят в АФКОН

президентът италианския наполи коронавирус
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:04, 03.08.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Наполи ще подписва с африкански или южноамерикански футболисти, само ако се съгласят да не участват в турнири с националните си отбори, заяви президентът на клуба от Серия А Аурелио де Лаурентис.

Няколко ключови играчи на неаполитанци са африкански национали.

„Няма да участват в Купата на африканските нации или в южноамериканските турнири“, категоричен бе той в телевизионно интервю във вторник вечер.

Миналия сезон отборът загуби сенегалския бранител Калиду Кулибали, който това лято премина в Челси, и камерунския полузащитник Франк Замбо-Ангиса в Купата на Африка през януари и февруари. Нигерийският нападател Виктор Осимен не участва в надпреварата заради положителен тест за коронавирус.

„Не ми говорете повече за африканци. Желая им всичко най-добро, но или не участват в Купата на Африка или в противен случай... Между турнира и световните квалификации в Южна Америка, тези играчи никога не са на разположение! Ние сме идиотите, които плащаме заплатите, за да ги изпратим да играят за други“, коментира Де Лаурентис за бизнес сайта "Wall Street Italia".

Купата на африканските нации се провежда на всеки две години през януари и февруари, като следващото отложено издание е насрочено за януари 2024 г. в Кот д‘Ивоар по време на сезона в Европа. Копа Америка също се провежда на всеки две години, като финалите са през юни и юли, но световните квалификациите са по време на европейския сезон.

Докато Копа Америка, който е с десет отбора, няма квалификационен турнир, Купата на Африка има, което увеличава и броя мачове за футболистите. Клубовете са задължени да позволят на своите национали да се присъединят към представителните си тимове по време на официалните международни паузи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият украински кораб със зърно вече плава към Ливан
Първият украински кораб със зърно вече плава към Ливан
Нови 28 шофьори хванати с алкохол зад волана и 11 души с наркотици
Нови 28 шофьори хванати с алкохол зад волана и 11 души с наркотици