НОВИНИ

Де Роси разкри тайната за успеха над Милан в Лига Европа

Старши треньорът на Рома Даниеле Де Роси очаквано остана доволен след победата с 1:0 като гост над Милан в първия четвъртфинален дуел в Лига Европа.

Станко Димов
от Станко Димов
10:04, 12.04.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Даниеле Де Роси Рома
Снимка: Facebook / AS Roma
Слушай новината

Старши треньорът на Рома Даниеле Де Роси очаквано остана доволен след победата с 1:0 като гост над Милан в първия четвъртфинален дуел в Лига Европа. В герой за „вълците“ се превърна Джанлука Манчини, който отбеляза единственото попадение в срещата, разписвайки се с глава след центриране от ъглов удар в 17-ата минута.

Домакините от Милан се опитаха да отговорят, но нямаха идея как да се справят с отлично организираната отбрана на Рома.

„Играхме много добре в интервал на 60-70 минути от срещата. Изтегляхме ги и след това създавахме свободни пространства, които да атакуваме“, коментира Де Роси пред Sky Sport Italia.

„Мисля, че това беше най-силният мач на Лукаку откакто аз съм треньор на Рома. Обикновено оценяваме нападателите по това дали са вкарали гол, но той се бори здраво, контролираше топката добре и направи абсолютно всичко, което исках от него“, добави Де Роси.

Младият треньор изненада Пиоли и позиционира Стефан Ел Шарауи на десния фланг, а на левия, където е натуралната позиция на нападателя.

„Милан са много силни по целия ляв фланг и това им позволява да контролират срещите си през последните години. Усещах, че трябва да направя промяна там. Когато казах на Ел Шарауи, че ще искам да играе в дясно, езикът на тялото му беше позитивен. Бях убеден, че ще се справи добре“, каза още Де Роси.

Именно двата фланга бяха големият проблем на Милан. Слаб мач изиграха Кристиан Пулишич и Рафаел Леао, които бяха тотално неутрализирани от бранителите на Рома и неслучайно бяха заменени от Пиоли през втората част.
За Рома това беше втора важна победа, след като преди дни се наложиха с 1:0 над Лацио в дербито на Рим. През уикенда Лукаку и компания ще гостуват на Удинезе, а Де Роси е категоричен:

„Трябва да продължим в същия дух. Нямаме право да отстъпваме и милиметър назад. Ако не повторим това представяне в неделя срещу Удинезе, значи играчите ми не са научили нищо за футбола“, коментира Де Роси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС: Глобите и отнемането на МПС, когато не е собственост на извършителя на престъпление, са противоконституционни
ВКС: Глобите и отнемането на МПС, когато не е собственост на извършителя на престъпление, са противоконституционни
"Седмица на Родос": Безплатна ваканция за туристи, напуснали хотелите си при пожарите миналото лято
"Седмица на Родос": Безплатна ваканция за туристи, напуснали хотелите си при пожарите миналото лято