НОВИНИ

Дебора в съда: Дошла съм тук, за да кажа истината

bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 26.06.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

В пловдивсия съд продължава делото "Дебора". Георги Георгиев е обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетен нож, насилствено подстригване и заплахи с убийство на приятелката си Дебора Михайлова.

"Добре се чувствам, дошла съм тук, за да кажа истината, днес е моят разпит, затова съм тук. Няма нещо, което да ме притеснява, аз не лъжа, а съм дошла тук за истина и за справедливост, за нищо повече. Аз веднага, след като дойдох на себе си, съм дала своите показания така, както са и днес съм тук, за да ги потвърдя", каза на влизане Дебора Михайлова.

Случаят от Стара Загора предизвика широк обществен отзвук и дори промени в законодателството. При пристигането си в съда Дебора заяви, че е готова да свидетелства и да разкаже детайлите от нощта на нападението. Защитата за пореден път изтъкна, че по случая има много процедурни нарушения и припомни решението на административния съд, с което задържането за 24 часа на Георгиев е обявено за незаконосъобразно. Днес в залата присъстват петима свидетели, в това число и Дебора Михайлова. Вероятно на следващото заседание, насрочено за 8 юли, ще бъдат изслушани вещите лица, а след тях ще говори и подсъдимият Георгиев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Рюте официално е ръководител на НАТО
Марк Рюте официално е ръководител на НАТО
Под 50 точки е средният резултат от външното оценяване на десетокласниците
Под 50 точки е средният резултат от външното оценяване на десетокласниците