НОВИНИ

Дебютант се превърна в герой за Ювентус

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:25, 14.01.2021
Чете се за: 01:09 мин.
Футбол

21-годишният тунизийски национал Хамза Рафиня отбеляза първия си гол за бианконерите още в първия си двубой, помагайки на своя тим за измъчения успех с 3:2 след продължения над Дженоа в турнира за Купата на Италия.

Хамза влезе от пейката в 77-та минута, а в 104-та вкара третия гол за своя тим, който преди това беше пропилял аванс от два гола.

Още във 2-та минута капитанът Джорджо Киелини пусна страхотен пас в коридор към Деян Кулушевски, който елегантно овладя и с плътен шут даде преднина на "Старата госпожа".

В 23-та минута шведът се записа и сред асистентите, комбинирайки майсторски с Алваро Мората, който не сгреши и удвои аванса на момчетата на Андреа Пирло.

Гостите обаче реагираха светкавично и в 28-та минута Ленарт-Мартен Чибора бе оставен сам в наказателното поле и с глава прониза Джанлуиджи Буфон, намалявайки на 2:1.

До почивката домакините бяха близо до това отново да поведат с два гола, но стражът на Джено отрази удар на Бернардески, а попадения на Артур и Портанова бяха отменени заради засади.

След почивката Марко Пяца, който е собственост на Юве, но играе под наем в Дженоа разтресе гредата на "бианконерите", които определено се бяха отпуснали през втората част.

В край на сметка това им действие бе наказано в 74-та минута, когато Филипо Мелегони изравни резултата след страхотен диагонален изстрел за 2:2.

Това наложи влизането в игра на Кристиано Роналдо, но както вече стана ясно, не португалецът щеше да бъде звездата на вечерта.

Малко преди португалецът на терена се появи Хамза Рафиня и той дочака своя звезден миг в 104-та минута. Успоредно подаване в наказателното поле на госите предизвика хаос в техните редици, от което се възползва тунизиецът, чийто удар не и без доза късмет влетя във вратата за 3:2.

В началото на второто продължение Дженоа можеше отново да изравни, но топката бе решително изчистена от голлинията и така торинци продължиха към четвъртфиналите.

Там "Старата госпожа" отново ще бъде домакин на някой измежду отборите на СПАЛ и Сасуоло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на Световната здравна организация пристигна в Ухан
Екип на Световната здравна организация пристигна в Ухан
Кукерите от Благоевград честваха Сурва по стар стил (Снимки)
Кукерите от Благоевград честваха Сурва по стар стил (Снимки)