НОВИНИ

Действащата олимпийска шампиона по сърф Кариса Муур отпадна на четвъртфиналите на Игрите в Париж

Петкратната световна шампионка коментира, че вероятно ще приключи състезателната си кариера и ще се отдаде на семейството си след Олимпийските игри.

Сърф Париж 2024
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:14, 02.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Действащата олимпийска шампионка - родената на Хавайските острови Кариса Муур отпадна още на четвъртфиналите на турнира по сърф от Игрите в Париж. Американката бе отстранена от французойката Йоан Дефи в Таити и заяви, че не може да си представи по-добро място за анализ на легендарната си кариера.

Петкратната световна шампионка пропусна тазгодишния професионален тур, след като пропусна да добави още една титла от световно първенство на сметката си през миналата година.

Кариса Муур коментира, че вероятно ще приключи състезателната си кариера и ще се отдаде на семейството си след Олимпийските игри.

"Вложих цялата си година, рискувах, напуснах тура. Дойдох тук и прекарах месеци от годината, просто опитвайки се да дам най-доброто от себе си. Когато не успееш да сбъднеш мечтата си е гадно", коментира американката.

"Но в същото време беше много забавно. Нямаше да го преживея по друг начин. Наистина съм тъжна, че няма да съм част от финалите и няма да мога да представям родината и семейството си още веднъж, но съм наистина благодарна", добави състезателката по сърф.

"Не бих могла да си представя по-добро място да завърша кариерата си. Искам да кажа, това беше планът. Ще си дам малко време просто да си почина. Искам да изразя своята благодарност към всички, които бяха до мен и ме подкрепиха, не само в това събитие, но и през целия ми живот", каза още Кариса Муур, която се обърна за голяма прегръдка от съпруга си Люк и бе изпратена с бурни аплодисменти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски, Костадинов и Петков си се събират на мнозинство, заяви Бойко Борисов
Пеевски, Костадинов и Петков си се събират на мнозинство, заяви Бойко Борисов
Пеевски показа списъка на всички "касиери" в енергетиката на "Мистър Кеш"
Пеевски показа списъка на всички "касиери" в енергетиката на "Мистър Кеш"