НОВИНИ

Дейвид Мойс: Леверкузен са на ниво за Шампионска лига

Мениджърът на Уест хям все още вярва, че неговите футболисти имат шанс да се класира за полуфиналите.

дейвид мойс напускането райс продължим напред
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:37, 12.04.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Уест Хям загуби от Байер Леверкузен с 0:2 първата среща от четвъртфиналите в турнира Лига Европа. Мениджърът Дейвид Мойс обаче все още вярва, че неговите футболисти имат шанс да се класира за полуфиналите.

"Леверкузен има навик този сезон да вкарва решителни голове в края на мача. Бяхме наясно с това. Играхме силно, но срещу нас беше отбор, който е на ниво за Шампионска лига. Все още имаме шансове да продължим напред. Искаше ни се да играем повече в атака. Ще трябва да се постараем да играем на още по-високо ниво във втория двубой, защото те са невероятни. Никога не знаеш какво може да се случи. Ще пробваме да вкараме един гол и после ще видим дали ще можем да отбележим втори", заяви Мойс.

Вратарят Лукаш Фабиански направи силен мач и се отличи със страхотни спасявания. Той заяви, че за него най-голямото разочарование е допуснатото второ попадение.

"Борихме се здраво 80 минути и накрая се пропукахме от две статични положения. Обикновено в такива ситуации се защитаваме отлично, но през целия мач те ни натискаха и стигнаха до попаденията. Най-разочаровани сме от допускането на втория гол. Той им дава допълнителна увереност. Няма да се откажем. Трябва да вярваме в себе си и да отвърнем в реванша", заяви Фабиански.

38-годишният поляк добави, че Уест Хям ще разчита на силното си домакинско представяне от началото на сезона.

"Бих казал, че ни свършиха силите в края. Двата отбора дадоха всичко от себе си. Допуснахме втория гол твърде лесно, като оставихме на техния нападател твърде много пространство. Сега разчитаме на домакинството. Представяме се страхотно у дома и се надяваме отново да го направим", допълни стражът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиян Радулов се класира за полуфиналите на турнир в Испания
Илиян Радулов се класира за полуфиналите на турнир в Испания
До 33° ще достигнат температурите през следващите дни
До 33° ще достигнат температурите през следващите дни