НОВИНИ

Делян Пеевски: Отказваме да приемем престъпното решение на ЦИК

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:11, 05.09.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Делян Пеевски: Отказваме да приемем престъпното решение на ЦИК
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отказваме да приемем престъпното решение на Централната избирателна комисия - това заяви в кулоарите на парламента Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС.

"Това е абсолютно незаконно решение. Виждат се интересите им, не го приемаме. Ще има ДПС - Ново начало, колкото и да е мъчно на всички олигарси, крадци на мафията в България и, разбира се, на Москва и Путин. Всичко ще си случи, това няма как да го спрат новото начало", коментира Пеевски.

Ние спазваме закона, каза той. А по думите му се вижда, че "ЦИК работи за деребеите и за чужди, небългарски интереси":

"Ние спазваме закона. Нека изчакаме решението, за мен ЦИК е опорочен. Вижда се, че работи за деребеите и за чужди интереси, не български за мен. Но нека изчакаме и днешния ден".

"В момента в зала се гледа срамно решение за Бойко Рашков да контролира спецслужбите. Затова носят вина главният прокурор и шефът на КОНПИ, защото не си свършиха работата с градинаря, всички знаем за какво става въпрос. Потъна ли тази разработка и това дело - потъна. За пореден път те са обслужени от прокуратурата и КОНПИ, партията на кешовете - ПП-ДБ", коментира още председателят на ПГ на ДПС.

- БНТ: "Да, България" искат от главния прокурор вашия имунитет заради сигнал от Цветан Василев за рекет?

- От техния главен прокурор. Да, той е техен главен прокурор. Цветан Василев е агент на Москва и на Русия, който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. Русия прави всичко, за да превземе България. Гледам, че колегите стоят спокойно, приемат нещата как ще бъде инсталиран президент, президентска република и след това ще стане страшно в България, но аз ще го спра това нещо. Ще представя веднага доказателства, че от нито една банка нямам дългове към банки. Една стотинка не дължа на банки и това са лъжи. Това е пропагандата на Москва. Нито фирми с мен, който успее да извади моя фирма или мой дълг съм банка, веднага ще си дам имунитета, но това никой не може да го направи. Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски - нищо, нищо, нищо. Всичко е в моите декларации. Искам Цветан Василев да върне петте милиарда, които ограби от българските граждани.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна обновяването на пешеходните пътеки около училищата във Варна
Започна обновяването на пешеходните пътеки около училищата във Варна
Без транспорт до града: Жителите на пловдивското село Войводиново на протест
Без транспорт до града: Жителите на пловдивското село Войводиново на протест