НОВИНИ

Ден на траур в Елхово в памет на убития граничен полицай

Посмъртно той ще бъде награден с почетния знак на МВР

bnt avatar logo
от БНТ
07:21, 09.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Кметът на община Елхово Петър Киров обяви 9 ноември за Ден на траур в памет на загиналия при престрелка край границата 32-годишен полицай Петър Бъчваров.

Националният флаг на всички общински сгради, включително на кметствата, ще бъде свален наполовина. Забранено е провеждането на публични тържества и увеселителни мероприятия. Днес е погребението на загиналия при изпълнение на служебния си дълг граничен полицай.

Петър Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 година. Младши инспектор Бъчваров е на работа в системата на МВР от 2013 г. Той ще бъде награден посмъртно с почетния знак на МВР. Продължава разследването по досъдебното производство под ръководството на Окръжната прокуратура в Ямбол, образувано за умишлено причиняване на смъртта на Петър Бъчваров.

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ПОЛИЦАЙ НА ГРАНИЦАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Извършени са два огледа на местопроизшествието. Предстоят експертизи, включително балистична, разпитани са свидетели.

Той беше смъртоносно ранен вечерта в понеделник при опит да спре влизането на нелегални мигранти в България в района на село Голям Дервент.

32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров беше убит по време на обход на преградното съоръжение на българо-турската граница.

Валентин Попов: Версиите за причините за смъртта на граничния полицай не са потвърдени

Заедно със свой колега - военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата. При огледа полицейският служител е ранен смъртоносно от куршум, изстрелян от Турция.

Разследването на трагичния инцидент продължава втори ден.

Турските власти са задържали двама души, а България очаква информация за разпитите им и покана в разследването да се включат и наши експерти. Към момента няма яснота дали съдебният процес ще бъде гледан в България.

Служителите на МВР ще излязат днес в 12.00 часа пред сградите на дирекциите в цялата страна и с включени сирени и едноминутно мълчание ще изразят почит пред паметта на загиналия младши инспектор Петър Бъчваров, съобщиха от вътрешното министерство.

Вижте още в прякото включване на Румяна Стефанова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рена Стефанова, ПП: Подкрепа за кабинет съвместно с ГЕРБ не бихме търсили
Рена Стефанова, ПП: Подкрепа за кабинет съвместно с ГЕРБ не бихме търсили
360 са новите случаи на коронавирус
360 са новите случаи на коронавирус