НОВИНИ

Ден преди началото на 47-ия парламент - продължават разговорите за новия кабинет

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:34, 02.12.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Ден преди началото на 47-ия парламент не спират спекулациите, както за конструирането на новия кабинет, така и за неговия състав. Появиха се информации и за евентуална ротация за председател на Народното събрание.

В 18.30 ч. в централата на "Демократична България" започна заседанието на парламентарната група. По-рано пък писмо, за което се твърди, че е изпратено от главния секретар до Изпълнителния съвет, взриви медиите.

Според писмото се дава краен срок до днес на обяд на членовете на ДСБ да решат дали ще участват с министри в партията. Твърди се още, че вече е договорен съставът и структурата на бъдещото правителство, както и това председателят на парламента да се сменя на ротационен принцип всяка година, като първият председател да бъде Корнелия Нинова. По този начин всяка от четирите партии, участващи в бъдещото правителство, да имат свой председател за една година, ако кабинетът има пълен мандат.

В началото на заседанието обаче в централата на "Демократична България", както Христо Иванов, така и негови колеги отрекоха да знаят за съдържанието на това писмо.

Вижте още във включването на Ирина Цонева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Илиев зае 29-о място на спринта в Йостерсунд
Владимир Илиев зае 29-о място на спринта в Йостерсунд
Радев пред Макрон: България изпълни критериите за членство в Шенген още през 2011 г.
Радев пред Макрон: България изпълни критериите за членство в Шенген още през 2011 г.