НОВИНИ

Денислав Иванов: Дълбоко съжалявам, че не успях да зарадвам родната публика

денислав иванов дълбоко съжалявам успях зарадвам родната публика
bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 29.04.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният и европейски шампион по джудо за кадети - Денислав Иванов, изрази съжаление за ранното си отпадане на европейското първенство за мъже, което се провежда в столичната зала "Арена Армеец".

В категория до 66 килограма, Иванов първоначално допусна загуба на 1/4-финалите от Яшар Наджафов от Азербайджан, след което отстъпи с "ипон" на израелеца Барух Шмайлов.

Джудистът ни сподели, че е получил контузия, която го е възпряло от спечелването на медал от първенството на Стария континент в София.

"Дълбоко съжалявам, че не успях да зарадвам родната публика. Не успях да взема това, за което съм подготвен. Мисля, че състезанието се разви добре за мен, взех хубави срещи. Победих вицеолимпийския шампион, но малко не ми достигна да стигна до финалите. Може би напрежението надделя над мен, по простата причина, че отсъствах дълго време от "татамито". Получих контузия и спрях да бъде толкова уверен в уменията си. Знаех, че съм способен да спечеля срещата, въпреки контузията, но не се получи", заяви Иванов пред камерата на БНТ.

Той коментира и представянето на съотборника си в националния отбор - Янислав Герчев, който спечели сребърен медал в катергория до 60 килограма. Иванов каза, че се гордее с представянето на Янислав и допълни, че спорден него Герчев е готов за златния медал.

"Съжалявам, че Янислав също не успя също да спечели своето. Гордея се с него и смята, че той е готов за златния медал. Той свали много килограми и това му се отрази днес, тъй като премина през няколко много дълги срещи. Имаше и голяма пауза между финалите. Според мен това е една от причините да не успее да си вземе златния медал. Радвам се, че сме в един отбор", завърши Денислав Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС премести финала за Купата на България на 15 май
БФС премести финала за Купата на България на 15 май
Янислав Герчев донесе сребърен медал за България от Европейското по джудо в София
Янислав Герчев донесе сребърен медал за България от Европейското по джудо в София