НОВИНИ

Денислава Глушкова: Участието ми на Australian Open e като награда за труда ми

динев глушкова разбраха първите съперници australian open
Снимка: БФТ
bnt avatar logo
от БНТ
16:04, 25.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Денислава Глушкова записа втора поредна победа в основната схема на Oткритото първенство на Австралия за юноши и девойки.

Талантливата българка победи във втория кръг Амели Шмейкалова от Чехия с 6-3, 6-2. Преди това Денислава елиминира с 6-3, 6-4 и №15 в схемата Лаура Хиетаратна от Финландия.

На осминафиналите Глушкова ще играе срещу световната №1 при девойките Петра Марчинко от Хърватия. За българката това е дебют в турнирите от Големия шлем.

"Чувствам като награда за моя труд това, че ми беше предложено да участвам в този престижен турнир - Australian Open. За успеха ми в първите два мача ми помогнаха моето постоянство, борбеност и здравата ми психика. Благодаря много на организаторите на турнира. Тук условията са невероятни и помагат на нас състезателите да се реализираме пълноценно. Благодаря на моя екип, на моето семейство и всички които ме подкрепят. Силно вярвам, че няма да ги разочаровам и в бъдещата си състезателна дейност", коментира Глушкова специално за сайта на Българската федерация по тенис.

На турнирите в Австралия Денислава Глушкова е под ръководството на Даниел Ангелов.

"Условията за игра днес бях изключително тежки. Срещата на Денислава започна в 13 часа местно време, а това беше в най-горещото време. Тя изпълни по перфектен начин поставените тактически указания преди мача. Сервира изключително стабилно през цялата среща. Сменяше много умело темпото по време на разиграванията и това не позволяваше на чехкинята да влезне в ритъм. Така Глушкова спечели изключително заслужена и ценна победа", заяви Ангелов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия с трето поредно поражение в контролите на турска земя
Славия с трето поредно поражение в контролите на турска земя
България и Република Северна Македония ще се свържат с още един граничен пункт
България и Република Северна Македония ще се свържат с още един граничен пункт