НОВИНИ

Денков и Габриел: Работим за влизане в eврозоната от 1 януари 2025 г.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:56, 20.01.2024 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел потвърдиха за БНТ, че продължават да работят в посока приемането на еврото от 1 януари 2025 година. Какво ще е бъдещето на кабинета "Денков - Габриел" след ротацията през март - вижте какво отговориха.

"Първите стъпки към ротацията са заложени още когато направихме споразумението как и кога ще се случи тази ротация. Второ - направихме лидерска среща, на която принципите бяха обсъдени. Това, което не сме започнали е да обсъждаме конкретни имена, защото в момента правим анализ на работата на министрите по изпълнението на програмата. Но мога да ви уверя, че процесът върви спокойно, конструктивно и аз съм оптимист в това отношение", заяви министър-председателят Николай Денков.

"На този етап най-важното е наистина да имаме яснота - къде сме се справили със заложените срокове в управленската програма, къде има може би риск от забавяне и какви са мерките той да бъде преодолян. Това, което на нас ни се иска да имаме е една голяма яснота до края на годината България да продължава да отстоява приоритетите си и заложеното в законодателната и управленската програма", каза вицепремиерът Мария Габриел.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дания победи актуалния еврошампион Швеция и записа трета победа в групата си
Дания победи актуалния еврошампион Швеция и записа трета победа в групата си
Опасно време в цялата страна заради снеговалеж и вятър
Опасно време в цялата страна заради снеговалеж и вятър