НОВИНИ

Денков: Преговорите за ротацията ще отнемат повече от 2 дни, надявам се да бъде осигурено време

денков
bnt avatar logo
от БНТ
10:08, 01.03.2024
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Некоалиционните партньори трябва да влязат в процес на преговори, а те ще отнемат повече от два дни. Така министър-председателят Николай Денков коментира графика, зададен вчера от Бойко Борисов за коалиционното споразумение, което предлага ГЕРБ.

Денков изрази надежда, че необходимото време за преговори ще бъде осигурено.

"Двете страни са поставили документи като основа за преговори. Трябва да се влезе в процес на преговори. Нямам съмнение, че това ще отнеме повече от 2 дни и се надявам този период да бъде осигурен, за да може преговорните екипи да видят къде има общи точки и къде не и да имат време за преговори", посочи той.

Денков потвърди, че от месец е готов с оценката на министрите, но все още не е разговарял за състава на кабинета с Мария Габриел. Очаква това да стане през следващите дни.

"Няма нещо драматично, диалогът ни с Мария Габриел е доста добър. Отне ѝ известно време, но тя трябва да се чувства уверена в решенията, които предлага", каза още премиерът.

Относно ареста на т.нар. "Червен пират" министър-председателят изтъкна, че важното е зад него да не се крие нещо повече.

Помолен да коментира факта, че санкциониран по закона "Магнитски" оглавява парламентарно представена партия, Денков отговори така:

"Истинският проблем е, че нашата правосъдна система не работи както трябва, така че правим всичко възможно да се изчисти и да се рестартира така, че който е корумпиран и е направил нарушение на закона, да бъде санкциониран".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски внесе заявление за безвъзмездно право на строеж на стадион "Георги Аспарухов"
Левски внесе заявление за безвъзмездно право на строеж на стадион "Георги Аспарухов"
Борисов иска с Петков да направят по-работещо правителство след ротацията
Борисов иска с Петков да направят по-работещо правителство след ротацията