НОВИНИ

Денят започва със слънце, валежи се очакват следобед

денят започва слънчево следобедни валежи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:12, 10.07.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони. Ще духа до умерен северен вятър, в Дунавската равнина от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, в София - около 23°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд - предимно значителна и на места ще има превалявания от дъжд, в отделни райони е възможно и да прегърми. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максимални температури ще са около 25 - 27°. Температурата на морската вода е 24 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е променлива, предимно значителна. На места главно в следобедните часове ще превали. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Температурите ще започнат да се повишават и максималната на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 11°.

През новата седмица ще преобладава слънчево време. По-значителна купеста облачност ще има през първите дни след обяд и до полунощ над източните и планинските райони, но само на отделни места там е възможно да превали краткотраен дъжд. Температурите ще се повишават и към петък максималните в низините ще достигат и надхвърлят 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирьос застава на пътя на Джокович към седма титла от Уимбълдън
Кирьос застава на пътя на Джокович към седма титла от Уимбълдън
Европейският шампион Нидерландия не успя да победи Швеция на старта на Евро 2022 за жени в Англия
Европейският шампион Нидерландия не успя да победи Швеция на старта на Евро 2022 за жени в Англия